Recept Galéria

Itt minden ételt megtaláltok egy helyen. :)

Citrommártás

 

 Ajánlott fogyasztás: Szombat

 Elkészítési idő: 20 perc

 

  Hozzávalók:

 - 1 evőkanál pecsenyezsiradék

 - 1 evőkanál liszt

 - 1 pohár víz- 1 citrom, citromhéj

 - 1 dl tejföl.

 

 A zsiradékon a lisztet átsütjük, vízzel felengedjük, jól felforraljuk. Beletesszüka citrom levét, késhegynyi reszelt citromhéjat, és simává keverjük a tejföllel. Melegen tálaljuk hús mellé.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

 Cseresznyemártás

 

Ajánlott fogyasztás: Vasárnap

Elkészítési idő: 15 perc

 

 Hozzávalók:

 - 50 dkg cseresznyebefőtt vagy mirelit cseresznye

 - 1 evőkanál liszt

 - cukor (izlés szerint)

 - 2 dl tejföl

 - fahéj, szegfűszeg (izlés szerint).

 

 A kimagozott cseresznyét 2-3 evőkanál vízzel felforraljuk (ha mirelit-puhára főzzük). Majd szitán áttörjük vagy robotgépben pépessé daráljuk. A liszttel kevert tejföllel ismét felforraljuk. Cukorral, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük. Főtt marhahússal és tört burgonyával tálaljuk.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 Gombamártás

 

 Ajánlott fogyasztás: Csütörtök

 Elkészítési idő: 30 perc

 

 Hozzávalók:

 - 15 dkg gomba

 - 1 csomó petrezselyemzöld

 - 2,5 dl csontlé vagy húsleveskockából készült lé

 - 2 dl tejföl

 - 1 kis fej hagyma

 - 2 evőkanál liszt

 - só, bors, pirospaprika (izlés szerint)

 - 1 evőkanál olaj

 

A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szitán lecsurgattjuk, és apróra vágjuk. A szintén apróra vágott vöröshagymát a zsiradékon rózsaszínűre fonnyasztjuk, majd belekeverjük a gombát és a finomra vágott petrezselymet. Fedő alatt 5 percig pároljuk. Meghintjük 1 evőkanál liszttel, megsózzuk, borsozzuk és föleresztjük a csontlevével. Ezután behabarjuk a 2 dl tejfölben elkavart kanálnyi liszttel. Együtt néhány percig forraljuk. Burgonyás omlettet, a gombamártással fölmelegítve tálaljuk.

 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Kapormártás

 

Ajánlott fogyasztás: Hétfő

Elkészítési idő: 20 perc

 

Hozzávalók:

- 2 csomó kapor

- 2 dl tejföl

- 2 evőkanál liszt

- ecet, só (izlés szerint)

 

Az apróra vágott kaprot kevés vízben megfőzzük, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk. Ecettel savanyítjuk, és még egyszer felforraljuk. Burgonyás omlettel tálaljuk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 Mustármártás

 

Ajánlott fogyasztás: Péntek

Elkészítési idő: 15 perc

 

Hozzávalók:

- 2 evőkanál margarin

- 2 evőkanál liszt

- 2 dl fehérbor

- 4 kávéskanál mustár

- só, cukor (izlés szerint)

 

A margarinból és lisztből világos rántást készítünk, felöntjük a borral, pár percig forraljuk, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, belekeverjük a mustárt, ízesítjük sóval, cukorral. Párolt rízzsel fogyasztjuk.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Paradicsommártás

 

Ajánlott fogyasztás: Hétfő

Elkészítési idő: 15 perc

 

Hozzávalók:

- 1 doboz paradicsompüré

- 1 kis fej vöröshagyma

- rozmaring vagy babérlevél, só, törött bors (izlés szerint)

 

Az olajban megpirítjuk a hagymát, beleöntjük a paradicsompürét és kétszer annyi vizet, sóval, borssal, rozmaringgal ízesítjük, és néhány percig forraljuk. Tojásos virslivel tálaljuk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 1
Heti: 13
Havi: 46
Össz.: 10 346

Látogatottság növelés
Oldal: Mártások I. fejezet A
Recept Galéria - © 2008 - 2024 - receptgaleria.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »