Recept Galéria

Itt minden ételt megtaláltok egy helyen. :)

Bélszínroló almás zellerrel

 

Ajánlott fogyasztás: Szombat

Elkészítési idő: 25 perc

 

Hozzávalók:

- 75 dkg zeller

- 3 db alma

- 3 evőkanál majonéz

- 1 dl tejföl

- citromlé, zellerzöld, só (izlés szerint)

 

A zellert tormareszelőn lereszeljük, és azonnal megöntözzük citromlével, nehogy megfeketedjen. Hozzákeverjük a majonézt, hozzáreszeljük az almákat, és az egészet tejföllel elkeverjük. Megsózzuk, és apróra vágott zellerzölddel ízesítjük, illetve díszítjük. Forró olajban kisütött bélszíntoló mellé tálaljuk.

---------------------------------------------------------------------

Bélszínroló-ropogós

 

Ajánlott fogyasztás: Vasárnap

Elkészítési idő: 40 perc

 

Hozzávalók:

- 2 csomag mirelit bélszínroló

- 10 dkg liszt

- 25 dkg burgonya

- 1 dl sör

- 1 db tojás

- só, olaj a kisütéshez.

 

A burgonyát megtisztítjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Közben a liszetet, a tojássárgáját és a sört simára keverjük,  megsózzuk, majd beletesszük a habbá vert tojásfehérjét. Amikor a burgonya megpuhult, áttörjük, és jól összedolgozzuk az elkészített tésztával. Ebben megforgatjuk a bélszínrolókat, és forró olajban kisütjük.

---------------------------------------------------------------------

Boursinszerű keverék I.

 

Ajánlott fogyasztás: Csütörtök

Elkészítési idő: 15 perc

 

Hozzávalók:

- 20 dkg Sport krémsajt

- 1 csomó petrezselyemzöld

- 2 gerezd fokhagyma

- kevés szerecsendió

- törött bors (izlés szerint)

 

A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd össze keverjük a tejszínes Sport sajttal. Beletesszük az apróra tört fokhagymát és a megreszelt szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, majd fóliával letakarva fél napig állni hagyjuk.

---------------------------------------------------------------------

Boursinszerű keverék II.

 

Ajánlott fogyasztás: Szerda

Elkészítési idő: 15 perc

 

Hozzávalók:

- 20 dkg juhtúró

- 20 dkg krémtúró

- 10 dkg margarin

- 4-5 gerezd fokhagyma

- 1 csomó snidling

- 1 csomó kapor

- durvára darált fekete bors

- só (izlés szerint)

 

A bors kivételével a hozzá való fűszereket, túrót és krémtúrót jól összedolgozzuk, valamint beletesszük az egészen apróra vágott metélőhagymát és kaprot. 5 cm átmérőjű, 2 cm magas korongokat formálunk belőle, ezt legalább 1 napig hűvös helyen fóliában állni hagyjuk. Nagyon kellemes, pikáns ízű sajt. Adhatjuk hideg vacsoraként kenyérre kenve, de vendégváró falatokként is. Nagyon "itatja" magát.

---------------------------------------------------------------------

Dupla párizsi

 

Ajánlott fogyasztás: Hétfő

Elkészítési idő: 20 perc

 

Hozzávalók:

- 40 dkg párizsi

- 1 db tojás

- 1 dl tej

- szódavíz

- liszt

- só, mustár (izlés szerint)

- olaj kisütéshez.

 

A párizsit vékony szeletekre vágjuk, levesszük a héját. Két szelet párizsit mustárral összeragasztunk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, melyet kicsit erősebben fűszerezünk (borsozhatjuk is). Beleforgatjuk a párizsiszeleteket, és nagyon forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Savanyúsággal, melegen tálaljuk.

-------------------------------------------------------------------

 Francia tükörtojás

 

Ajánlott fogyasztás: Hétfő

Elkészítési idő: 20 perc

 

Hozzávalók:

- 8 szelet zsemlekenyér

- 1 db májkrémkonzerv

- 8 db tojás

- 1 csomó metélőhagyma

- só, pirospaprika (izlés szerint)

- olaj kisütéshez.

 

A kenyérszeleteket bő forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd megkenjük májkrémmel, és forró tálra egymás mellé fektetjük őket. A tojásokból tükörtojást készítünk, és minden szelet kenyérre egy-egy tükörtojást csúsztatunk. A tetejét meghintjük pirospaprikával és finomra vágott metélőhagymával. Teával frissen tálaljuk.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 21
Tegnapi: 1
Heti: 23
Havi: 56
Össz.: 10 356

Látogatottság növelés
Oldal: Szendvicsek,krémek,finomfalatok I. fejezet A
Recept Galéria - © 2008 - 2024 - receptgaleria.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »