Bélszínroló almás zellerrel
Ajánlott fogyasztás: Szombat
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 75 dkg zeller
- 3 db alma
- 3 evőkanál majonéz
- 1 dl tejföl
- citromlé, zellerzöld, só (izlés szerint)
A zellert tormareszelőn lereszeljük, és azonnal megöntözzük citromlével, nehogy megfeketedjen. Hozzákeverjük a majonézt, hozzáreszeljük az almákat, és az egészet tejföllel elkeverjük. Megsózzuk, és apróra vágott zellerzölddel ízesítjük, illetve díszítjük. Forró olajban kisütött bélszíntoló mellé tálaljuk.
---------------------------------------------------------------------
Bélszínroló-ropogós
Ajánlott fogyasztás: Vasárnap
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit bélszínroló
- 10 dkg liszt
- 25 dkg burgonya
- 1 dl sör
- 1 db tojás
- só, olaj a kisütéshez.
A burgonyát megtisztítjuk, majd sós vízben feltesszük főni. Közben a liszetet, a tojássárgáját és a sört simára keverjük, megsózzuk, majd beletesszük a habbá vert tojásfehérjét. Amikor a burgonya megpuhult, áttörjük, és jól összedolgozzuk az elkészített tésztával. Ebben megforgatjuk a bélszínrolókat, és forró olajban kisütjük.
---------------------------------------------------------------------
Boursinszerű keverék I.
Ajánlott fogyasztás: Csütörtök
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg Sport krémsajt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- kevés szerecsendió
- törött bors (izlés szerint)
A petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd össze keverjük a tejszínes Sport sajttal. Beletesszük az apróra tört fokhagymát és a megreszelt szerecsendiót. Jól összedolgozzuk, majd fóliával letakarva fél napig állni hagyjuk.
---------------------------------------------------------------------
Boursinszerű keverék II.
Ajánlott fogyasztás: Szerda
Elkészítési idő: 15 perc
Hozzávalók:
- 20 dkg juhtúró
- 20 dkg krémtúró
- 10 dkg margarin
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1 csomó snidling
- 1 csomó kapor
- durvára darált fekete bors
- só (izlés szerint)
A bors kivételével a hozzá való fűszereket, túrót és krémtúrót jól összedolgozzuk, valamint beletesszük az egészen apróra vágott metélőhagymát és kaprot. 5 cm átmérőjű, 2 cm magas korongokat formálunk belőle, ezt legalább 1 napig hűvös helyen fóliában állni hagyjuk. Nagyon kellemes, pikáns ízű sajt. Adhatjuk hideg vacsoraként kenyérre kenve, de vendégváró falatokként is. Nagyon "itatja" magát.
---------------------------------------------------------------------
Dupla párizsi
Ajánlott fogyasztás: Hétfő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 40 dkg párizsi
- 1 db tojás
- 1 dl tej
- szódavíz
- liszt
- só, mustár (izlés szerint)
- olaj kisütéshez.
A párizsit vékony szeletekre vágjuk, levesszük a héját. Két szelet párizsit mustárral összeragasztunk. Sűrű palacsintatésztát készítünk, melyet kicsit erősebben fűszerezünk (borsozhatjuk is). Beleforgatjuk a párizsiszeleteket, és nagyon forró olajban mindkét oldalukon pirosra sütjük. Savanyúsággal, melegen tálaljuk.
-------------------------------------------------------------------
Francia tükörtojás
Ajánlott fogyasztás: Hétfő
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 8 szelet zsemlekenyér
- 1 db májkrémkonzerv
- 8 db tojás
- 1 csomó metélőhagyma
- só, pirospaprika (izlés szerint)
- olaj kisütéshez.
A kenyérszeleteket bő forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd megkenjük májkrémmel, és forró tálra egymás mellé fektetjük őket. A tojásokból tükörtojást készítünk, és minden szelet kenyérre egy-egy tükörtojást csúsztatunk. A tetejét meghintjük pirospaprikával és finomra vágott metélőhagymával. Teával frissen tálaljuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------