Rakott daragaluska
Ajánlott fogyasztás: Csütörtök
Elkészítési idő: 90 perc
Hozzávalók:
- 30dkg búzadara
- 15dkg vaj
- 3-4 tojás
- 3dl tejföl
- 15 dkg sajt
- 1 csomó snidling
- só(ízlés szerint)
- bors(ízlés szerint)
15 dkg vajat habosra verünk, megsózzuk, megborsozzuk és egyenként hozzákeverük a tojásokat, a finomra vágott snidling felét meg a búzadarát.Fél órára jégbe hütjük, majd bő, forrásban levő sós vízben - a meleg vízbe mártott evőkanállal - galuskákat szaggatunk. Lefedve nagyon lassú tűzön 20-30 percig főzzük, majd kivajazott, mély tűzálló tálban lerakjuk a lecsepegtetett galuskákat. Megszórjuk a maradék összevagdalt snidlinggel, leöntjük tejföllel, rászorjuk a reszelt sajtot, rámorzsoljuk a maradék vajat. A forró sütőben szép pirosra sütjük. Savanyúsággal tálaljuk.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Rakott fasírt
Ajánlott fogyasztás: Csütörtök
Elkészítési idő: 60 perc
Hozzávalók:
- 40dkg darált hús
- 4db zsemle
- 8db tojás
- 1 gerezd fokhagyma
- pirospaprika(ízlés szerint)
- 3 közepes fej vöröshagyma
- 70 dkg burgonya
- 4 dl tejföl
- só,bors(ízlés szerint)
- olaj a kisütéshez
A darált húst összegyúrjuk az áztatott, kicsavart zsemlével, a három nyers tojással és az apróra vágott, olajban pirított vöröshagymával. Sóval,pirospaprikával ízesítjük, majd jól összedolgozzuk. A felét kiolajozott tepsi aljába teritjük, és befedjük a héjában főtt,megtisztított,karikákra vágott burgonyával.Kevés olajban megfuttatunk két apróra vágott vöröshagymát és a burgonyára öntjük. 4 tojást keményre főzünk, karikákra vágjuk és rárétegezzük a burgonyára. Meglocsoljuk a tejföllel, végül rásimítjuk a maradék húst. Tetejét megkenjük tojássárgával és szép pirosra sütjük. Kockákra vágva savanyúsággal tálaljuk.
-------------------------------------------------------------------------------------------------