Recept Galéria

Itt minden ételt megtaláltok egy helyen. :)

Parajfőzelék 

 

Ajánlott fogyasztás: Szerda

Elkészítési idő: 28 perc

 

Hozzávalók:

- 1 csomag mirelit parajkrém

- 1 kiskanál olaj

- 1 evőkanál liszt

- 1 gerezd fokhagyma

- 2dl tej

- 1dl tejszín

- só,bors (ízlés szerint)

 

A forró olajban a lisztből világos rántást pirítunk.Ebbe egy csipetnyi szétzúzott fokhagymát is belekeverünk. Ezt 2dl forró tejjel és 1dl forró vízzel felengedjük és simára keverjük. Megsózzuk, törött borssal ízesítjük és állandó keverés mellett beletesszük a parajt. Mindössze 2-3 percig főzzük.Ízét és tápértékét növeljük, ha tálalás előtt tejszínt is keverünk bele.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

 

 Paprikás sült burgonya

 

Ajánlott fogyasztás: Szombat

Elkészítési idő: 35 perc

 

Hozzávalók:

- 2 csomag mirelit hasábburgonya

- 2 fej vöröshagyma

- fél csomag mirelit paprika és paradicsom

- 2 evőkanál zsír

- 1dl tejföl

- só,pirospaprika,olaj (ízlés szerint)

 

A zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát.Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, sózzuk és gyenge tűzön párolva pörköltlét készítünk.Közben a hassábburgonyát bő olajban sárgára sütjük és pörköltlépe keverjük.Szükség szerint utánasózzuk, tejföllel meglocsoljuk és jól átforrósítjuk. Sült virslivel tálaljuk.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 1
Heti: 12
Havi: 45
Össz.: 10 345

Látogatottság növelés
Oldal: Főzelékek - köretek II. fejezet A
Recept Galéria - © 2008 - 2024 - receptgaleria.hupont.hu

A HuPont.hu segítségével egyszerű a honlap készítés! Programozói tudás nélkül is: Honlap készítés

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »