Parajfőzelék
Ajánlott fogyasztás: Szerda
Elkészítési idő: 28 perc
Hozzávalók:
- 1 csomag mirelit parajkrém
- 1 kiskanál olaj
- 1 evőkanál liszt
- 1 gerezd fokhagyma
- 2dl tej
- 1dl tejszín
- só,bors (ízlés szerint)
A forró olajban a lisztből világos rántást pirítunk.Ebbe egy csipetnyi szétzúzott fokhagymát is belekeverünk. Ezt 2dl forró tejjel és 1dl forró vízzel felengedjük és simára keverjük. Megsózzuk, törött borssal ízesítjük és állandó keverés mellett beletesszük a parajt. Mindössze 2-3 percig főzzük.Ízét és tápértékét növeljük, ha tálalás előtt tejszínt is keverünk bele.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Paprikás sült burgonya
Ajánlott fogyasztás: Szombat
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 2 csomag mirelit hasábburgonya
- 2 fej vöröshagyma
- fél csomag mirelit paprika és paradicsom
- 2 evőkanál zsír
- 1dl tejföl
- só,pirospaprika,olaj (ízlés szerint)
A zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát.Megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot. 1-2 percig együtt pirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük, sózzuk és gyenge tűzön párolva pörköltlét készítünk.Közben a hassábburgonyát bő olajban sárgára sütjük és pörköltlépe keverjük.Szükség szerint utánasózzuk, tejföllel meglocsoljuk és jól átforrósítjuk. Sült virslivel tálaljuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------