Majonézes burgonyasaláta
Ajánlott fogyasztás: Kedd
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 80dkg burgonya
- 1 doboz mirelit majonéz
- 2dl tejföl
- só,törött bors (ízlés szerint)
- 1 csomag metélőhagyma
- 1db citrom
A burgonyát héjában megfőzzük, közben a majonézbe belekeverjük a tejföl, az apróra vágott metélőhagymát, sóval, borssal ízesítjük, beletesszük a citrom levét, és az egészet jól összekeberjük.A burgonyát kihűlés után meghámozzuk, és vékony vékony szeletekre vágva beletesszük a majonézbe. Lehűtve tálaljuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Nyers céklasaláta
Ajánlott fogyasztás: Szombat
Elkészítési idő: 35 perc
Hozzávalók:
- 1kg cékla
- 1db kisebb torma
- köménymag,ecet,só,cukor (ízlés szerint)
A céklát meghámozzuk, megmossuk és a káposztareszelőn átgyaluljuk. Közben a köménymagot és a megtisztított, felszeletelt tormát 0,5 liter vízben, 10 percig forraljuk. Ha kihűlt, leszűtjük, a céklára öntjük és sóval, ecettel, cukorral ízesítjük. Egy napig hagyjuk állni. Befőttesüvegben letakarva 8-10 napig is eltartható.