Mustáros májaskrém
Ajánlott fogyasztás: Csütörtök
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók:
- 2 doboz májkrémkonzerv
- 2 db tojás
- 10 dkg margarin
- 1,5 (másfél) evőkanál mustár
- 1 fej hagyma
- só,bors (ízlés szerint)
A tojásokat keményre főzzük.Közben a májkrémet összekeverjük a margarinnal, az apróra vágott hagymával, a mutárral. A megfőtt, kihűlt tojásokat villával beletörjük a májkrémes masszába. Sózzuk,borsozzuk és legalább fél óra hosszat a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjen. Kenyérre kenve, uborkával díszítve jó kiegészítője a hideg vacsorának.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Olasz sajtos
Ajánlott fogyasztás: Péntek
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók:
- 10dkg búzadara
- 0,5 l tej
- 0,5 dl tejföl
- 10dkg vaj vagy margarin
- 5 dkg parmezán sajt
A darát a tejben sűrűre főzzük. Lapos, tűzálló edényt vajdarabkákkal kirakunk. A többi vajat kis lábasban megforrósítjuk, a tömör darából kanállal galuskákat szaggatunk, megmártjuk a forró vajban és úgy rakjuk bele a tálba. Minden sort alaposan meghintünk reszelt sajttal. Közéje is teszünk vajdarabkákat. A tetejére kevés tejföl és sok sajt kerül. Sütőbe tesszük és ha a teteje szépen megpirult, tálalhatjuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------