Meggygombóc túrós tésztából
Ajánlott fogyasztás: Szombat
Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók:
- 25dkg tehéntúró
- 1dl tejföl
- 2db tojás
- 30dkg liszt
- 30dkg meggy
- 5 dkg cukor (kevés méz)
- 5 dkg vaj vagy zsír
- 10 dkg zsemlemorzsa
- só(ízlés szerint)
A szitán áttört túrót, a tejfölt, a tojásokat fakanállal jól eldolgozzuk, majd csipetnyi sót és 30dkg lisztet adva hozzá meggyúrjuk,kinyújtjuk és kockákra vágjuk. A meggyet kimagozzuk, mézet vagy kristálycukrot teszünk bele, megtöltjük a gombócokat, kifőzzük és vajban vagy zsírban pirított morzsával tálaljuk.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Meleg darafelfújt
Ajánlott fogyasztás: Hétfő
Elkészítési idő: 65 perc
Hozzávalók:
- 4dl tej
- 6dkg dara
- 4db tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4dkg vaj
A tejben lassú tűzön állandóan kevergetve üvegesre főzzük a darát és kihűtjük. Habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral, beletesszük a puha vajat, a hideg darát és végül a tojások kemény habbá vert fehérjét. Kivajazott tűzákkó tálba öntjük és a sütőben, vízzel teli tepsibe állítva, körülbelül 30 percig sütjük. Hígított rummal ízesített barackízzel tálaljuk.
----------------------------------------------------------------------------------------------